REGIOCULT- IDENTITATI CULTURALE IN ROMANIA SI MOLDOVA este un proiect inedit care urmareste punerea in valoare a mostenirii culturale comune si specifice din regiunea de granita Romania - Republica Moldova si dezvoltarea abilitatilor de comunicare culturala transfrontaliera prin consolidarea valorilor comune si specifice etno-folclorice. Ineditul si originalitatea proiectului consta in faptul ca se urmareste, paralel cu obiectivele concrete de realizare si diseminare a unor materiale de promovare care sa contribuie la diversificarea ofertelor turistice in cele doua regiuni, realizarea unui experiment cultural prin derularea unui proces de facilitare culturala in 16 comunitati (localitati) din Romania si Moldova in urma caruia lideri culturali locali vor fi sensibilizati asupra importantei pastrarii si valorificarii traditiilor locale, vor crea o retea de comunicare interculturala si in acelasi timp vor fi ei insisi cei care vor dezvolta activitati de identificare si reactivare a valorilor culturale specifice diferitelor populatii, promovandu-le totodata prin diferite instrumente intr-o maniera participativa.

De asemenea, proiectul vizeaza desfasurarea unor activitati care au in vedere dezvoltarea unui plan integrat de promovare a turismului cultural etnic in regiunea de granita Romania - Republica Moldova prin implicarea tuturor factorilor de interes din cele doua regiuni. Este finantat in cadrul Programului Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013 si implementat de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea in parteneriat cu Asociatia La Drum Tulcea si Asociatia EuroMoldovaArt din Chisinau (Republica Moldova).

Valoarea totala a proiectului este de 146.525,00 Euro (617.236,56 lei), din care 131.828,54 Euro (555.327,72 lei) reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene prin intermediul Programului Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013, perioada de implementare fiind de 12 luni.
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiect implementat de ICEM Tulcea
Str.14 Noiembrie, nr.1bis,Tulcea,
820009, Romania
Tel.: +40240513231; Fax: +40240513231
E-mail: relatiipublice@icemtl.ro
Web site: www.icemtl.ro; www.regiocult.ro
© ICEM  Tulcea  2012
Aceasta publicatie a fost produsa cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestei publicatii intra in responsabilitatea INSTITUTULUI DE CERCETARI ECO-MUZEALE TULCEA si nu reflecta in mod necesar pozitia oficiala Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013
Grafica, Design &
Hosting
 
Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat si co-finantat de statele participante in program.

Pentru informatii detaliate, va invitam sa vizitati http://ec.europa.eu/europeaid/index_ro.htm, http://www.ro-ua-md.net/index.php
Uniunea Europeana
Forum